'Sandwich failliet door teruglopende omzetten en gestegen kosten'

De failliete damesmodeketen Sandwich kwam in de problemen door teruglopende omzetten in de coronaperiode en door kostenstijgingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de bestuurder van het bedrijf gemeld aan curator Marjolein Oonk-Pallandt, zegt laatstgenoemde tegen RetailTrends.

Sandwich moest naar eigen zeggen ook te lang wachten op een substantieel bedrag in het kader van de Tegemoetkoming Vaste Lasten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zou niet op tijd over de brug zijn gekomen, waardoor Sandwich zijn financiële verplichtingen niet kon nakomen. De curator buigt zich later over de oorzaken van het faillissement. 

Haar inspanningen richten zich in eerste instantie op een mogelijke doorstart. Geïnteresseerde partijen kunnen uiterlijk donderdag een bieding doen. De zestien winkels van Sandwich zijn in elk geval deze dinsdag nog open. Er wordt bekeken of ze langer open kunnen blijven. De webshop is vorige week woensdag, op de dag dat het faillissement werd uitgesproken, wel direct gesloten. Zo werd volgens de curator voorkomen dat consumenten bestellingen zouden plaatsen die niet geleverd konden worden. Sandwich heeft 76 werknemers.

Sandwich maakte sinds de oprichting in 1981 al diverse faillissementen mee. Zo maakte het eind 2019 een doorstart nadat moederbedrijf Veldhoven International was omgevallen. In april 2020 volgde het faillissement van de Sandwich Fashion Group, waarna het merk verder ging onder de Sandwich Fashion Company.

Reacties 2


ikke weet het 21 feb, 11:36

Na zoveel faillissementen wordt de nieuw naam Sandwich Fashion Corporate, en daarna ? en daarna ? en daarna ?


Frits Vries 21 feb, 12:39

Oekraine vernoemen das niet in de spiegel kijken

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!