Verkoop modemerk McGregor leidt tot juridische strijd 

Verkoop modemerk McGregor leidt tot juridische strijd 

De voormalige eigenaren van McGregor hebben terecht beslag gerecht op de bankrekeningen van een van de kopers van het merk. Dat heeft de rechter vrijdag besloten, meldt het FD.

Amlon Capital, de investeringsmaatschappij van Fred Gehring en Ludo Onnink, verkocht McGregor twee jaar geleden aan ondernemers Tacco Marijnen en Marc Brouwers. De helft van de overeengekomen prijs van 2 miljoen euro zou stapsgewijs later betaald worden, nadat alle merkregistraties op orde waren. De kopers stellen dat dat nog steeds niet het geval is en hebben nog altijd niet alles betaald. De verkopers legden daarop beslag op de bankrekeningen van Brouwers, die dat op zijn beurt via een kort geding probeert op te heffen.

De rechter heeft vrijdag besloten dat terecht beslag is gelegd op Brouwers’ rekeningen. McGregor heeft aantoonbaar producten op de markt gebracht in productklassen die volgens de eigenaren niet goed zouden zijn geregistreerd. Over de kwestie volgt nog een bodemprocedure.

McGregor is de afgelopen jaren meermaals failliet gegaan en weer doorgestart. Voormalig Tommy Hilfiger-directeuren Gehring en Onnink kochten het merk in 2019 en openden weer eigen winkels. Tijdens de coronacrisis gingen die weer dicht en sindsdien ligt de focus op de webshop. Marijnen nam het merk in 2021 over met financiële steun van Brouwers. Omdat laatstgenoemde voor 750 duizend euro garant stond, is zijn bankrekening het mikpunt van het beslag.

Reacties 1


Fred _M 22 feb, 13:27

De merknaam Mc Gregor is weinig meer waard, sinds de Action allerlei goedkope producten verkoopt met de merknaam Mc Gregor er op. Badslippers, petjes, horloges van 7,95 etc.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!