Topman Ahold Delhaize krijgt ruim 6,5 miljoen euro

Topman Ahold Delhaize krijgt ruim 6,5 miljoen euro

Ahold Delhaize-topman Frans Muller ontving vorig jaar een beloning van ruim 6,5 miljoen euro. Dat is 14 procent meer dan in 2021, toen hij iets meer dan 5,7 miljoen kreeg. Dat blijkt uit het jaarverslag van het moederbedrijf van Albert Heijn, bol.com en Etos.

Muller gaat er op vooruit dankzij de 'robuuste resultaten' die Ahold Delhaize boekte. Zo steeg de omzet naar bijna 87 miljard euro en bedroeg de nettowinst 2,5 miljard. Ook wist het concern meer gezonde producten te verkopen en werd er minder voedsel verspild. Bovenop zijn basissalaris van 1,1 miljoen euro kreeg Muller daarom bonussen, zowel in contanten als in aandelen.

Kevin Holt, die de goed scorende Amerikaanse tak leidt, was de grootverdiener. Hij ontving 6,6 miljoen euro, tegen bijna 4,9 miljoen een jaar eerder. Wouter Kolk, de ceo van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, ging van bijna 3 miljoen naar 3,4 miljoen euro. Dat was net iets minder dan wat vertrekkend financieel directeur Natalie Knight kreeg: 3,5 miljoen euro.

Reacties 4


Jaap Griep 2 mrt, 16:16

Nu nog het personeel + 13 %


Ans Valk-Termeulen 2 mrt, 16:34

Walgelijke bedragen,wat doet de man hier voor?werkt hij harder dan mensen in de zorg of een stratenmaker?Waar haalt men deze ziekmakende bedragen vandaan?Krijgt het winkelpersoneel het eind van het jaar ook een fijne bonus?Er wordt nu gekort op de kassa:s je mag blij zijn als er bij een lange rij een extra kassa opengaat.Ik sta me elke keer te verbijten.Je wordt gedwongen zelf te scannen,daar heb ik als 75jarige geen trek in.Had het oudere personeel van Deen maar in dienst gehouden!


Henk Janssen 4 mrt, 06:52

SCHANDALIG


Geert Weerlicht 5 apr, 11:38

Mooi dat wij zo'n bedrijf nog in Nederland hebben, brengt heel veel geld in het laadje voor de BV Nederland, los van alle werkgelegenheid en bijbehorend inkomen voor de werknemers.
Denk ook dat de directie flink mee betaald aan de welvaart in Nederland, middels jaloezie belasting en andere inhoudingen.
Daar hoort een volwassen beloning bij, dus lijkt mij weinig op aan te merken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!