Wereldhave komt met concept voor startende ondernemers en webshops

Wereldhave komt met concept voor startende ondernemers en webshops

Eigenaar Wereldhave lanceert een nieuw concept in zijn winkelcentra voor beginnende ondernemers en webshopeigenaren. Die kunnen een winkelruimte huren voor een zeer korte periode en tegen een laag tarief.

Dat meldt marketingmanager Lars Vermeulen aan RetailTrends. “Het concept gaat er binnen een paar maanden komen.” De primeur is hoogstwaarschijnlijk voor winkelcentrum Kronenburg in Arnhem. “We zijn nu bezig met de precieze plek en hoelang we de locatie verhuren per keer.”

Sinds kort kunnen particulieren in diverse centra van Wereldhave voor een dag een pand huren waar ze hun overtollige kleding kunnen verkopen: The Closet Sale. De 25 euro huur gaat naar een goed doel. Niet alleen veel particulieren melden zich, maar ook veel beginnende ondernemers en webshopeigenaren blijken interesse te hebben. Daarom lanceert Wereldhave een commerciële variant.

Peter ter Hark, lector projectontwikkeling en winkelvastgoed bij Fontys, stelt dat het een win-win is: “Het past uitstekend in het idee van ‘permanente tijdelijkheid’. Het is een proeftuin voor nieuwe ondernemers en als ze weten dat het aanslaat, zullen ze sneller een winkeltje gaan huren voor langere tijd.”

Bij het nieuwe concept wordt een hoger bedrag gevraagd dan bij The Closet Sale. “Je gaat met dit nieuwe concept wél concurreren met onze huidige huurders die gewoon volledige huur betalen. Dus daar komt een iets ander prijskaartje aan dan 25 euro”, zegt Vermeulen.

Foto: The Closet Sale in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!