Frits van Eerd keert niet terug als ceo bij Jumbo

Frits van Eerd keert niet terug als ceo bij Jumbo

Frits van Eerd keert niet terug als ceo van Jumbo, ook niet bij een positieve uitkomst van het onderzoek van het OM. Ton van Veen, die hem al tijdelijk verving, volgt hem definitief op.

Van Eerd trok zich terug omdat hij verdachte is in een witwaszaak. De voormalig ceo blijft als aandeelhouder betrokken bij Jumbo. "Met de benoeming van Ton van Veen gaat Jumbo door op de ingeslagen weg en is de strategische koers voor de korte en lange termijn gewaarborgd", meldt de supermarktketen in een persverklaring. 

Colette Cloosterman-van Eerd is benoemd tot president-commissaris. Ze volgt haar vader Karel op, die in december overleed. "Ton biedt Jumbo de continuïteit en stabiliteit die het in deze economisch uitdagende tijd nodig heeft. Hij kent als geen ander onze familiewaarden en snapt hoe Jumbo oorspronkelijk bedoeld is", zegt Cloosterman-van Eerd.

Over de rol van Frits van Eerd wordt het volgend gemeld: "Hij ziet er naar uit om de komende jaren de op te richten family holding van de familie Van Eerd vorm te gaan geven. Als aandeelhouder blijft hij nauw betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo."

Deskundigen zeiden eerder al tegen RetailTrends dat ze de kans klein achten dat Van Eerd terugkeert als ceo.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!