Vertrek oud-ceo Kasper Rorsted kost Adidas miljoenen

Vertrek oud-ceo Kasper Rorsted kost Adidas miljoenen

Het vroegtijdige vertrek van oud-ceo Kasper Rorsted kost Adidas bijna 16 miljoen euro (17 miljoen pond). De keuze voor Puma’s topman Bjørn Gulden komt het Duitse sportmerk duur te staan.

Dat staat in het jaarverslag van het sportmerk, waar Reuters als eerst over publiceert. Kasper Rorsted vertrok in november 2022 als ceo bij het sportmerk: bijna vier jaar vóór zijn contract afliep. Daarvoor kreeg de Deen een ontslagvergoeding van circa 12 miljoen euro van Adidas. Ook ontvangt Rorsted nog zo’n 3,6 miljoen euro als hij de komende anderhalf jaar niet bij een directe concurrent van Adidas aan de slag gaat. 

Het contract van de oud-ceo werd in 2021 met vijf jaar verlegd. Toch werd door tegenvallende verkopen in China, bevoorradingsproblemen en hoge inflatie gekozen voor een weg die ongunstig uitpakte voor Rorsted. Begin dit jaar werd Puma’s oud-topman Bjørn Gulden aangesteld als nieuwe ceo van het Duitse sportmerk. 

Meer weten over de achtergrond van oud-voetballer en topman Bjørn Gulden? RetailTrends dook in de pikante transfer van Puma naar Adidas.
 

Reacties 1


Juridisch Platform 24 mrt, 13:58

Het blijft bijzonder hoe disproportioneel de ontslagvergoedingen van topmannen en -vrouwen zijn. Als werknemer heb je bij onvrijwillig ontslag recht op eenderde maandsalaris per gewerkt dienstjaar. Kortom, bij ons zul je drie jaar moeten werken voor een maand aan transitievergoeding. Zie https://juridischplatform.nl/ontslag/geld/transitievergoeding/berekenen voor de berekening.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!