Adidas haalt ceo bij Puma

Adidas haalt ceo bij Puma

Topman Bjørn Gulden van Puma maakt de overstap naar concurrent Adidas. De Noor volgt met ingang van 1 januari de Deen Kasper Rorsted op. Adidas meldde eerder al dat het in gesprek was met Gulden.

De 57-jarige Gulden is sinds 2013 de ceo van Puma. Tussen 1992 en 1999 werkte hij bij Adidas, onder meer als senior vice-president apparel and accessories. Verder was hij onder meer ceo van het Deense sieradenmerk Pandora en was hij managing director van Europa's grootste schoenenretailer Deichmann. Gulden was profvoetballer bij onder meer 1. FC Nürnberg in de Tweede Bundesliga.

Bij Puma wordt hij per direct opgevolgd door commercieel directeur Arne Freundt (42), die daar al tien jaar werkt. Hij zou het stokje al vanaf 1 januari overnemen.

Adidas, het grootste sportmerk van Duitsland, heeft een lastige periode achter de rug. Zo stelde het al diverse keren de verwachtingen naar beneden bij door tegenvallende verkopen in China, bevoorradingsproblemen en de hoge inflatie. Daarnaast verbrak het de samenwerking met rapper Kanye West, wat Adidas 250 miljoen dollar kan kosten.

De rivalen Adidas en Puma kennen een bijzondere ontstaansgeschiedenis. De merken werden eind jaren veertig opgericht nadat de broers Adolf en Rudolf Dassler, die samen in 1924 een schoenenfabriekje waren begonnen, met ruzie uit elkaar waren gegaan. Rudolf startte Puma, Adolf begon Adidas.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!