Bellamy Gallery is failliet, veel interesse in doorstart 

Bellamy Gallery is failliet, veel interesse in doorstart 

Oud-RetailRookie Bellamy Gallery is deze week in de rechtbank van Noord-Holland failliet verklaard. Volgens de curator is er veel belangstelling om de activiteiten van het duurzame kledingmerk over te nemen. 

Bellamy Gallery is in de rechtbank in Haarlem dinsdag failliet verklaard. Het duurzame kledingmerk van Mireille van der Sprong en Imke Bens heeft winkels in Haarlem, Utrecht, Den Bosch en Maastricht. Ook wordt de kleding verkocht in tientallen multibrandwinkels in Nederland, België en Duitsland en via de eigen webshop.

De oorzaak van het faillissement is nog onduidelijk. Wel stelt de curator dat er veel belangstelling in het bedrijf is en dat er wordt gesproken met geïnteresseerde partijen. Ook wordt onderzocht of alle dertien werknemers hun baan kunnen behouden met een eventuele doorstart. Vanwege de grote belangstelling in het bedrijf, blijven de vier winkels vooralsnog geopend.

De curator heeft nog niet gereageerd op vragen van RetailTrends. Medeoprichter Mireille van der Sprong laat weten dat alle communicatie via de curator loopt. Ze wil alleen kwijt nergens spijt van te hebben. “We hebben genoten van deze reis, en we gaan er vanuit dat het merk doorgaat.” Bellamy Gallery werd opgericht in 2016 en behoorde in datzelfde jaar tot de tien RetailRookies.

Update: Failliet Bellamy Gallery overgenomen door Anna van Toor

Reacties 2


nanda van Bodegraven 13 apr, 16:28

Zo jammer, hoop dat de doorstart gaat lukken.
Mooi concept, mooie kleding


Astrid Loogman 3 jul, 21:23

Zeker jammer. Mooie kleding, uitstekende kwaliteit

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!