Belgische vakbond wil 'supermarktenstop'

Belgische vakbond wil 'supermarktenstop'

Er moet in België een 'supermarktenstop' komen. Daarvoor pleit vakbond ACV Puls. "We zijn het enige land in Europa met zoveel supermarkten op zo'n kleine ruimte."

De bond reageert hiermee op het bericht dat Delhaize alle 128 eigen winkels wil overdragen aan zelfstandigen. Alleen zo zouden de supermarkten een duurzame toekomst hebben. Delhaize wees daarbij op de toegenomen concurrentie, onder meer van Albert Heijn en Jumbo. Medewerkers van de Delhaize-winkels maken zich zorgen en voeren actie.

Voor ACV Puls is de maat vol. De bond zegt dat er in België per 3.000 inwoners één supermarkt is. "En iedere maand komen er nog nieuwe bij. Ondernemingen zijn in een hyperconcurrentieel en onstabiel retaillandschap terechtgekomen, waardoor je als werkgever bijna gedwongen wordt om je via sociale dumping en 'hamburgerjobs' te organiseren."

Volgens de bond betaalt de winkelmedewerker hier een enorme prijs voor. "En dat hoeft niet zo te zijn. We kunnen perfect regels maken die het aantal supermarkten per vierkante kilometer beperkt."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!