Delhaize-personeel blijft deze week staken 

Delhaize-personeel blijft deze week staken 

De Belgische supermarktketen Delhaize heeft te maken met stakingen die volgens vakbond CNE tot uiterlijk volgende week dinsdag kunnen aanhouden. Om klanten tegemoet te komen is het bezorgen van boodschappen tijdelijk gratis.

Delhaize kondigde dinsdag aan om alle 128 eigen winkels over te willen dragen aan zelfstandige ondernemers. 98 van deze supermarkten blijven donderdag gesloten. Vakbond CNE licht toe aan Nieuwsblad: “Pas volgende dinsdag zal daar mogelijk verandering inkomen.” Op deze dag staat er een nieuwe ondernemingsraad gepland staat om de vragen van sociale partners te kunnen beantwoorden. Dertig supermarkten zijn wel open. 

Nu de winkels gesloten zijn, heeft Delhaize ervoor gekozen het leveren van onlineboodschappen tijdelijk kosteloos aan te bieden. Hoewel de supermarktketen zijn click & collectdienst heeft gepauzeerd, kunnen onlineboodschappen vanuit het dc wel direct bij klanten worden bezorgd. 

De aankondiging om alle 128 eigen winkels te verzelfstandigen, zorgde voor reuring onder het personeel. Volgens het management behouden de ongeveer 9.000 medewerkers hun baan tegen hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden, maar vakbonden en medewerkers zijn sceptisch. Volgens de vakbonden hebben werknemers tijd nodig om het nieuws te verwerken, en is de kans klein dat alle winkels zullen worden overgenomen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!