Blokker heeft inmiddels 200 Ochama-afhaalpunten

Blokker heeft inmiddels 200 Ochama-afhaalpunten

Blokker heeft de samenwerking met Ochama flink uitgebreid. Bij 200 winkels is het inmiddels mogelijk om onlinebestellingen van de websupermarkt op te halen.

In mei 2022 begon een proef bij vier Blokker-vestigingen. Begin februari meldden Blokker en Ochama dat daar 50 winkels met een afhaalpunt bij zouden komen, maar dat blijken er inmiddels dus veel meer te zijn.

"Sinds de start van onze samenwerking hebben we een aanzienlijke stijging gezien van zowel de omzet als het aantal bestellingen", zegt ceo Danny Zhang van Ochama in een persverklaring. Zo zou in november rond Singles' Day de omzet bij de oorspronkelijke vier afhaalpunten met 200 procent zijn gestegen ten opzichte van september. Ook de 50 afhaalpunten die in februari zijn toegevoegd, zouden flinke omzetgroei hebben laten zien.

Eén afhaaldag
In de Ochama-app is te zien dat bijna alle 200 Blokker-winkels slechts één dag hebben waarop artikelen kunnen worden afgehaald. "Zodra het volume in een bepaalde winkel stijgt, voeren we het aantal afhaaldagen stapsgewijs op", meldt een woordvoerder van Blokker desgevraagd aan RetailTrends. "Zo heeft de Blokker aan de Grote Marktstraat in Den Haag inmiddels al vijf afhaaldagen."

Blokker wil meer Ochama-afhaalpunten toevoegen. De bedrijven hopen eind juni 100.000 bestellingen te hebben verwerkt. Hoeveel bestellingen er tot dusver zijn gedaan, weet de woordvoerder van Blokker niet. "Omdat de transacties formeel bij Ochama plaatsvinden en niet bij Blokker kunnen wij hier geen antwoord op geven." Ochama reageerde nog niet op vragen van RetailTrends.

Foto: Blokker in Goirle, het 200ste afhaalpunt

Reacties 1


ikke weet het 1 apr, 12:26

De vraag is levert het ook extra omzet op, of komen mensen artikelen ophalen gekocht bij Ochama, maar die ook in het assortiment van Blokker zitten of passen ?

Als ondernemer zou ik er niet blij mee zijn om een doorgeef luik te zijn van mijn eigen con/collega.

Dat is hetzelfde wanneer je een pakketpunt bent als winkelier in bijvoorbeeld speelgoed, en de klant brengt een speelgoed cadeau retour om te versturen van een andere webwinkel.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!