MediaMarkt biedt inruilservice aan voor oude apparaten

MediaMarkt biedt inruilservice aan voor oude apparaten

MediaMarkt laat klanten hun oude elektronica inleveren in ruil voor shoptegoed. Deze producten worden opgeknapt en opnieuw op de markt gebracht.

Consumenten kunnen hun gebruikte apparaten voortaan in elke winkel in de Benelux inleveren. Het gaat om onder andere smartphones, tablets, laptops, fotocamera’s en gaming consoles.

Inleveren levert een tegoed op voor een volgende aankoop. Daarnaast kunnen klanten de producten online laten waarderen. “Dan ontvangen ze een cadeaubon die ze in onze winkels en online kunnen gebruiken om nieuwe elektronica te kopen”, legt Milad Ahmadi Movaghir, director services & solutions Benelux van MediaMarkt uit.

Het kredietbedrag is gebaseerd op de inruilbaarheid en de staat van het apparaat. Na inlevering van de apparaten zorgt refurbishmentpartij Foxway ervoor dat de apparaten opnieuw in omloop gaan door ze te repareren en te upgraden.

Het elektronicabedrijf hoopt met de inruilservice naar eigen zeggen bij te dragen aan een duurzamere wereld. MediaMarkt introduceerde vorig jaar al het Betterway-initiatief. Daarmee wil de keten klanten stimuleren voor producten te kiezen die door onafhankelijke instituten zijn getest op duurzaamheid. MediaMarkt biedt volgens Ahmadi Movaghir nu 3.207 ‘Betterway-producten’ aan in 25 categorieën.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!