Lena bereidt opening nieuwe locatie voor

Lena bereidt opening nieuwe locatie voor

"We willen de komende jaren in elks stadsdeel van Amsterdam een kleinere vestiging openen", zegt oprichter Elisa Jansen tegen RetailTrends. 

Kledingbibliotheek Lena is op zoek naar een nieuwe fysieke locatie in onze hoofdstad, waar mensen kleding kunnen lenen en retourneren. "We hebben het plan in de komende jaren in elk stadsdeel van Amsterdam een kleinere vestiging te openen", zegt oprichter Elisa Jansen tegen RetailTrends. 

Het deelconcept, dat zo'n 10 jaar geleden is opgericht door Elisa Jansen, heeft op dit moment 1 fysieke locatie in Amsterdam. Dat aantal wil de oprichter op korte termijn verdubbelen: Lena is hard op zoek naar een passende locatie.

Op den duur moeten dit er nog meer worden: met een vestiging in elk stadsdeel in Amsterdam, mikt Lena op 7 kleinere locaties. "Veel klanten doen hun voorwerk online en komen naar de winkel voor persoonlijk advies, een pasrondje en uitleg over het concept", aldus Jansen.

Het bedrijf werkt sinds 2020 met een 'pay as you borrow'-model in plaats van met abonnementen, wat volgens Jansen zijn vruchten heeft afgeworpen. In 2022 schreef Lena voor het eerst zwarte cijfers. Belangrijk voor het maken van impact: "We willen laten zien dat verhuur of uitleen net zo goed zorgt voor een winstgevend businessmodel – zónder het uitputten van grondstoffen."

Met deelconcept Lena wil medeoprichter Elisa Jansen de fastfashionindustrie op z’n kop zetten. Lineair kleding verkopen is anno 2024 volgens haar geen must. Lees hier hoe het concept zich ontwikkelde.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!