Failliet Goosecraft overgenomen door Tango-eigenaar 

Failliet Goosecraft overgenomen door Tango-eigenaar 

Het Nederlandse modemerk Goosecraft start door onder Brandfarm, de eigenaar van onder andere schoenenmerk Tango. Het is nog niet bekend of de winkels en de webshop op korte termijn weer zullen openen. 

Nederlands retailbedrijf Brandfarm is eigenaar van schoenenmerken Tango, Grotesque, Yellow Cab en Original Bufflox. Goosecraft en Brandfarm zijn geen vreemden van elkaar: het bedrijf produceerde ook eerder al schoenen van het merk. Brandfarm zegt zich 'samen met het Goosecraft-team' de komende periode te richten op het ontwikkelen van nieuwe kleding- en schoenencollecties. 

Twee maanden geleden vroeg Goosecraft het faillissement aan en liet daarbij een schuld achter van 4,9 miljoen euro. Naast de nasleep van de coronacrisis had het merk ‘te maken met geopolitieke spanningen in de wereld, sterk gestegen energieprijzen en hoge inflatie’. De omzet bleef achter terwijl de kosten bleven stijgen. Ook het snijden in het personeelsbestand mocht niet baten.

De twee Goosecraft-winkels zijn sinds het faillissement gesloten. Ook de webshop is uit de lucht.

Wanneer en of Brandfarm (web)winkels opent, is niet nog niet bekend. Ook heeft de curator en Dick Hauber (ceo van oud-moederbedrijf Netraco Group) nog niet op vragen van RetailTrends gereageerd, over wat er gebeurt met de 24 personeelsleden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!