Breuk met Kanye West hakt er nog steeds in bij Adidas

Breuk met Kanye West hakt er nog steeds in bij Adidas

De breuk met rapper Kanye 'Ye' West weegt nog steeds zwaar op de resultaten van Adidas. Het Duitse sportmerk liep in de eerste drie maanden van het jaar 400 miljoen euro mis, meldt het in een toelichting bij de kwartaalcijfers.

Adidas verbrak in oktober na zo'n tien jaar de banden met Ye. Aanleiding waren onder meer antisemitische uitspraken van de rapper. Het stopzetten van de met hem ontwikkelde Yeezy-schoenenlijn hakt er flink in. Zo viel de omzet van Adidas in Noord-Amerika 20 procent lager uit. Zonder Yeezy zou het een daling met 5 procent zijn geweest.

Adidas weet ook nog niet wat het aan moet met de onverkochte voorraad Yeezy-schoenen. Als hier geen oplossing voor wordt gevonden, verwacht het sportmerk dit jaar een operationeel verlies van 700 miljoen euro.

Ondanks de misgelopen Yeezy-inkomsten daalde de omzet in het eerste kwartaal slechts met 1 procent naar iets minder dan 5,3 miljard euro. Het bedrijfsresultaat zakte terug van 437 miljoen naar 60 miljoen euro. "2023 wordt een hobbelig jaar met tegenvallende cijfers", zegt ceo Bjørn Gulden, die sinds 1 januari de leiding heeft bij Adidas. Hij spreekt van een 'overgangsjaar', waarna het alleen maar beter kan gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!