Ondernemer Anrico Maat wordt operationeel directeur bij Jumbo

Ondernemer Anrico Maat wordt operationeel directeur bij Jumbo

Jumbo-ondernemer Anrico Maat is vanaf 1 juni de nieuwe directeur sales & operations bij Jumbo. Bij de supermarktketen volgt hij Cees van Vliet op, die het bedrijf na 3,5 jaar verlaat.

Maat (50) wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse winkeloperatie van de circa 700 Jumbo-supermarkten in Nederland. Hij is mede-eigenaar van de Maripaan Groep, waar onder meer achttien Jumbo-winkels in Groningen en Friesland en de La Place-vestiging aan de Grote Markt in de stad Groningen onder vallen. Maat zat tot mei 2016 twaalf jaar in het bestuur van de ondernemersvereniging van Jumbo, waarvan de laatste negen jaar als voorzitter.

Ceo Ton van Veen zegt blij te zijn met de komst van Maat. "Hij is een daadkrachtige ondernemer in hart en nieren en heeft met zijn compagnon Paul Papo in ruim twintig jaar stap voor stap een prachtig bedrijf opgebouwd. Anrico brengt veel kennis en ervaring mee, heeft een neus voor de wensen en behoeften van klanten en kan die als geen ander vertalen naar onze winkels door heel Nederland."

Maat heeft op zijn beurt zin in de nieuwe klus: "Om de meest klantgerichte organisatie te zijn en blijven, heb je ondernemersmentaliteit nodig door het hele bedrijf. Samen het verschil willen maken in het leven van onze klanten. Die mentaliteit neem ik mee naar Veghel."

Cees van Vliet begon in januari 2020 als operationeel directeur bij Jumbo. Hij kwam over van Albert Heijn, waar hij 25 jaar werkte. "Terugkijkend op mijn jaren bij Jumbo kan ik wel zeggen dat het een bewogen periode was", aldus Van Vliet. Hij zegt dat er onder leiding van Ton van Veen een nieuwe fase aanbreekt. "Voor mij is dit een logisch moment om afscheid te nemen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!