Meer gestolen uit supermarkten door inflatie en zelfscan

Meer gestolen uit supermarkten door inflatie en zelfscan

Er is vorig jaar flink meer gestolen in supermarkten. In 2022 werd er gemiddeld per winkel 66.300 euro aan producten niet afgerekend, zo’n 20.000 euro meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de NOS deelt.

Voor de totale supermarktbranche lopen die kosten op tot 70 miljoen euro. Financieel retailspecialist Marshoek deed onderzoek en keek in de boeken van ruim 300 supermarkten. Volgens onderzoeker Richard Kievit kan de extra diefstal niet los worden gezien van de hoge inflatie die vorig jaar opliep naar meer dan 10 procent.

Vooral versproducten als aardappelen, groente, fruit en brood worden veelvuldig gestolen. Een deel van de stijging van het totaalbedrag is te verklaren doordat de producten die gestolen worden duurder zijn dan een jaar eerder.

Daarnaast zegt het onderzoek dat zelfscan diefstal ook in de hand lijkt te werken. Tot nu toe waren de voordelen altijd groter dan de toenemende diefstal, maar volgens Kievit is er nu zo’n enorme stijging dat het wel begint te knellen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!