Jumbo ontsloeg leidinggevende terecht om stelen broodjes

Jumbo heeft een leidinggevende ontslagen om het stelselmatig stelen van broodjes en beleg. Het ontslag op staande voet was terecht, oordeelt een kantonrechter in de Rechtbank Rotterdam.

In september vorig jaar werd een medewerker van een Jumbo-filiaal in Zuid-Holland erop gewezen dat een leidinggevende broodjes uit de winkel meenam zonder deze af te rekenen. De supermarkt controleerde de camerabeelden, waarop te zien was dat de leidingevende inderdaad meerdere keren voor lunchtijd een broodje uit de supermarkt pakte. Vervolgens schakelde het filiaal een bedrijfsrecherce in hier onderzoek naar te doen, die datzelfde beeld bevestigde. 

Hier kwamen later ook problemen rond de urenregistratie bij: op camerabeelden was te zien dat de leidinggevende soms eerder naar huis ging dan afgesproken. Ook werd het in- en uitklokken niet goed gedaan. 

De leidinggevende werd geschorst en erkende een week hierna de aantijgingen in een gesprek met haar werkgever. Drie jaar lang pakte zij vier keer per week een broodje en een keer per week een pakje vleeswaren uit de winkel. 

De leidinggevende, die ruim veertig jaar in dienst was bij de supermarktketen, daagde Jumbo voor de rechter. Ze eiste een vergoeding van 168 duizend euro in totaal. De kantonrechter ging hier niet in mee en beschuldigde de vrouw van ‘ernstig verwijtbaar handelen’ en legde haar een schadevergoeding op van zo’n 9.800 euro.

Reacties 3


Jan Janssen 25 mei, 10:44

Snap ik dit nog? De leidinggevende erkent dus 3 jaar lang broodjes en beleg gestolen te hebben, maar daagt vervolgens Jumbo voor de rechter en eist 168.000 schadevergoeding?? Hoe dan?


Rocky Sewcharan 25 mei, 12:44

Dit gaat helemaal nergens meer over straks krijg ze nog isd maatregel opgelegd


J Jansen 25 mei, 16:21

Gewoon 1 jaar gevangenisstraf opleggen!
Leidinggevende denken tegenwoordig alles te kunnen maken!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!