Apple-verkoper Amac komt met eigen abonnementsdienst

Apple-verkoper Amac komt met eigen abonnementsdienst

Amac komt in Nederland met een abonnementsdienst waarmee klanten nieuwe Apple-producten kunnen lenen. Ook begint de elektronicaretailer met het verkopen van refurbished apparaten. 

Met de abonnementsdienst kunnen klanten een nieuw Apple-apparaat huren, inclusief accessoires zoals een oplader of beschermhoesje. Hiervoor betalen klanten een vast maandbedrag, dat is gebaseerd op het verschil tussen de nieuwwaarde en de restwaarde na afloop van de abonnementsperiode. Daar komt nog een rentebedrag bij. De looptijd van het abonnement kan twee of drie jaar zijn.

Volgens oprichter Ed Bindels werkt de service anders dan een telefoonabonnement met apparaat. “Klanten betalen maar een gedeelte van de prijs van de iPhone in plaats van het hele bedrag." Naar eigen zeggen kan Amac - anders dan telefoonproviders - een hoge restwaarde garanderen. 

Nadat de looptijd is afgelopen, gaan de apparaten terug de verkoop in en worden ze aangeboden als refurbished producten. Ook ingeleverde Apple-elektronica buiten de abonnementsdienst krijgen nu een nieuw leven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!