Action verwijderde zelfscan, andere ketens breiden juist uit

Action verwijderde zelfscan, andere ketens breiden juist uit

Waar Action in een aantal filialen de zelfscankassa’s verwijderde, behouden andere winkelketens de betaaloptie. Albert Heijn, IKEA en Kruidvat zetten er juist extra op in.

In de Action-filialen in Den Haag, Amsterdam, Lelystad, Purmerend en Hoofddorp zijn de zelfscankassa’s verwijderd. Volgens medewerkers zou dit te maken hebben met het aantal hoge diefstallen, maar Action zelf ontkende dit.

Action lijkt een uitzondering. Andere winkelketens zeggen tegen RTL Nieuws dat ze hun zelfscankassa’s behouden. Sommige willen zelfs het aantal verhogen, zoals Kruidvat. Bij supermarkt Dekamarkt werd er nog nooit een zelfscankassa verwijderd. Ook klanten van Albert Heijn kunnen volgens een woordvoerder zelf hun boodschappen blijven scannen.

Onlangs bleek uit onderzoek dat er vorig jaar flink meer werd gestolen in supermarkten. Daar kwam ook in naar voren dat zelfscan diefstal in de hand lijkt te werken. IKEA had rekening gehouden met een verhoging in het aantal diefstallen door de zelfscanoptie, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Reacties 1


ikke weet het 5 jun, 18:32

Misschien een kwestie van verschil in marge van de artikelen, waarschijnlijk heeft een Kruidvat, Ikea, Albert Heijn een grotere marge op de artikelen, dat ze het vele stelen c.1. niet aanslaan van de artikelen makkelijk kunnen wegboeken.

Verder zullen dit soort bedrijven wel uitgerekend hebben het verschil tussen de personeelskosten en de diefstal, en dan zal het stelen goedkoper zijn dan de kosten van het personeel.

Daarbij zal een scankassa niet ziek worden, niet op vakantie gaan . Scheelt ook weer ten opzichte van personeel .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!