Nederland-directeur Gorillas vertrekt

Nederland-directeur Gorillas vertrekt

Anastasia Dellis is vertrokken als general manager van Gorillas in Nederland. De directeur werd vorig jaar in augustus aangesteld om de 'weg naar winstgevendheid' voort te zetten.

Dat kondigt Dellis aan op LinkedIn. De afgelopen tien maanden bekleedde ze de rol van general manager, waarbij ze de taak had om de marktleiderspositie van Gorillas te behouden en winstgevend te worden. Het jaar ervoor werd ze commercieel directeur bij de flitsbezorger, waarbij ze bijdroeg aan de samenstelling van het assortiment en het vergroten van de inkoopmarges. Ook speelde ze een ‘sleutelrol’ bij de afronding van de samenwerking met Jumbo. 

De overname van Gorillas door Getir werd in december vorig jaar wereldkundig gemaakt. Hoewel later bleek dat het flitsbezorgmerk als eigen merk zou blijven bestaan in de actieve markten (Nederland, Duitsland, het VK en de VS), worden de bezorgteams wel gecombineerd.

Getir schrijft zwaar verlieslatende cijfers (mede veroorzaakt door de overname) en koos daarom voor kostenbesparingen. Een van de maatregelen is het samenvoegen van de hoofdkantoren, wat 43 banen bij Gorillas kost. Vooral leidinggevende functies en andere kantoorbanen staan op de tocht. 

Dellis maakt niet duidelijk of haar vertrek het gevolg is van het samenvoegen van de hoofdkantoren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!