BCC op de schop: kwart banen geschrapt op hoofdkantoor

BCC op de schop: kwart banen geschrapt op hoofdkantoor

BCC heeft een kwart van de banen op het hoofdkantoor geschrapt. Ook wordt er gesneden in het assortiment en worden de winkels kleiner.

Dat bevestigt BCC-topman Caspar Klinkhamer tegenover het FD. Hij wil flink ingrijpen bij de 57 winkels van de keten, die ‘niet onderscheidend en relevant genoeg’ zouden zijn. Het bedrijf kampt met stijgende kosten van personeel en huur. Op het hoofdkantoor werd afgelopen maand een kwart van de 190 medewerkers ontslagen.

Vorig jaar boekte de elektronicaketen een omzet van 424,8 miljoen euro met een nettoverlies van 21 miljoen euro. De gouden tijden voor de keten zijn voorbij nu de coronapiek de revue heeft gepasseerd. Dat is terug te zien in de stagnerende omzet.  

“Klanten houden gewoon hun hand op de knip, zeker in markten waar best wel prijzige producten zitten”, aldus Klinkhamer. Onder zijn leiding is nu een driejarenplan opgesteld om de keten er bovenop te helpen. Hieronder valt onder meer het verkleinen van de winkels en het assortiment. “Het plan is om in 2024 break-even te draaien.”

Sinds 2020 is BCC onderdeel van Mirage Retail Group, waar Blokker en Intertoys ook onder vallen. BCC trof al eerder maatregelen om kosten te besparen. Zo trok het hoofdkantoor in bij het moederbedrijf en werd het distributiecentrum gesloten en ondergebracht bij Blokker. Ook de verkoop van het BCC-assortiment via Wehkamp werd geschrapt wegens een te dunne marge.

Reacties 5


Marius Winter 20 jun, 16:09

In Zoeterwoude geweest voor het aanschaffen van Oral B10 tandenborstel.
Zeer grote mooie winkel maar niemand die je aanspreekt! Dus zelf de betreffende tandenborstel opgezocht er stond een prijskaartje bij van € 449,-!!!!ik denk kan niet waar zijn dus even aan meneer gevraagd de prijzen zijn correct hoor!weet u het zeker?? Ja uiteraard zei meneer! Toen maar s avonds voor € 139,- MINDER besteld bij Coolblue!! Ongelooflijk!ik kom er niet meer!


Ber Esmeijer 15 jun, 17:26

BCC moet terug naar oude formule BAKKER CASH EN CARRY
Daar komt de consument wel wegens de kreet en prijs.


Wim de Vre 15 jun, 14:13

Witteveen heeft Blokker er met zijn team weer tot leven gebracht,prachtige prestatie.
Zal met BCC ook gaan lukken.


Henk Jansen 15 jun, 10:45

Niet alleen de verrijking van Witteveen, maar ook de incompetentie van Caspar Klinkhamer komt hier duidelijk naar boven.


Frits Vries 15 jun, 03:24

Witteveen heeft zich wederom in de vingers gesneden maar is voor zichzelf hier beter op geworden.(bedrijfsdoktor 2.0)
Jan met de pet staat op straat

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!