Kabinet treedt niet op tegen forse prijsstijgingen

Kabinet treedt niet op tegen forse prijsstijgingen

In tegenstelling tot Frankrijk en België is het Nederlandse kabinet niet van plan iets aan de forse prijzen in supermarkten te doen. Dat meldt Nu.nl.

De prijzen van eten en drinken waren afgelopen maand bijna 13 procent hoger ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in Frankrijk en België voelen ze de hogere prijzen in de portemonnee. De Belgische minister van Economie dwingt daarom fabrikanten hun prijzen te verlagen. De regering in Frankrijk maakte afspraken met de 75 grootste levensmiddelenfabrikanten om prijsstijgingen in te krimpen.

Nederlanders hoeven niet op ingrijpen van het kabinet te rekenen: “Op dit moment ben ik niet van plan aparte afspraken te maken met voedingsbedrijven over prijsverlagingen”, zegt minister van Economische Zaken Micky Adriaansens tegen Nu.nl. “In Nederland hebben we andere spelregels die we hierbij inzetten.” Zo kan de toezichthouder, Autoriteit Consument en Markt (ACM), ingrijpen als bedrijven te machtig worden en daardoor hun prijzen buitengewoon verhogen.

Vorige week meldde marktonderzoeker GfK dat de prijzen stabiliseren en soms zelfs licht afnemen. Of ingrijpen nodig is, is dus de vraag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!