Getir vecht nieuwe Amsterdamse regels voor flitsbezorgers aan

Getir vecht nieuwe Amsterdamse regels voor flitsbezorgers aan

Getir heeft bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een klacht ingediend tegen het bestemmingplan van de gemeente Amsterdam voor flitsbezorgers. Ook stapt het naar de Raad van State om de nieuwe regels aan te vechten.

Het bestemmingsplan om flitsbezorgers naar de rand van de stad te verplaatsen werd vorige maand aangenomen. Getir vindt dat dit voor ‘oneerlijke concurrentie’ zorgt. Supermarkten mogen volgens het beleid wel nieuwe filialen openen en daarnaast ook hun producten bezorgen. De flitsbezorger vreest voor een sterkere marktpositie van supermarkten en diende daarom een klacht in bij ACM,  meldt AT5, dat documenten in handen heeft waaruit dat blijkt.

“Dit betreft een klassieke situatie, waarin politieke koudwatervrees voor nieuwkomers, eerlijke concurrentie en consumentenbelangen in de weg staat”, schrijft de flitsbezorger in het verzoek. Getir snapt dat de gemeente de sector wil reguleren, maar vindt ook dat het bestemmingsplan voor iedereen moet gelden: “Gelijke monniken, gelijke kappen."

Volgens Getir maakt één op de drie inwoners van Amsterdam gebruik van flitsbezorging. Wanneer flitsbezorgers zich buiten de woon- en werkgebieden moeten vestigen, kan dat bijvoorbeeld leiden tot hogere prijzen voor de consument. 

Het bestemmingsplan werd ingevoerd omdat de darkstores te veel overlast zouden veroorzaken in de buurt. Maar uit recente cijfers van de gemeente blijkt dat dit aantal aanzienlijk is afgenomen, nadat de vestigingen die meeste problemen gaven de deuren sloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!