Merknaam AKO verdwijnt; filialen worden omgebouwd naar Bruna

Merknaam AKO verdwijnt; filialen worden omgebouwd naar Bruna

De merknaam AKO verdwijnt. De vestigingen worden 'op termijn' omgebouwd naar de Bruna-formule. Dat zegt algemeen directeur Hans Willem Cortenraad van eigenaar Audax Groep in een vraaggesprek met vaktijdschrift Boekblad.

Het is een van de maatregelen van Audax om financieel gezond te worden. Het concern heeft tijdens de coronacrisis een flinke schuld opgebouwd bij de Belastingdienst. Op Schiphol is de ombouw al begonnen. Een woordvoerder kan nog niet zeggen hoelang de naam AKO nog blijft bestaan.

Eind vorige maand werd al duidelijk dat AKO dertien winkels op NS-stations sluit. De vestigingen zijn niet meer rendabel als ze geen rookwaren meer mogen verkopen, zei de woordvoerder toen. Vier winkels sluiten per 1 juli, de rest eind dit jaar. Eerder sloten om dezelfde reden al de AKO-winkels op de stations Duivendrecht, Lelystad, Hoorn, Roermond, Venlo en Hengelo.

Ook de winkels van The Read Shop, een andere formule van Audax, zouden 'op langere termijn' Bruna's kunnen worden. "Voor nu continueren we The Read Shop zoals die is", zegt Cortenraad tegen Boekblad. "Wel gaan we op enig moment in de toekomst - zonder daar een datum aan te koppelen - het gesprek aan met het franchisebestuur en de ondernemers over hoe de formule zich het beste kan ontwikkelen."

Reacties 1


Jessica Uitersma 8 jun, 19:07

Echt weer Audax iedere keer weer anders, en vooral een en al chaos. Heb medelijden met de ondernemers die bij deze club zijn aangesloten. Deze club is er niet voor de ondernemers maar vooral voorzich zelf. Ondernemer van The Readshop worden straks Bruna, das een ding wat zeker is en die krijgen straks weinig keuzes. Goed dat er andere organisaties zijn, die er meer zijn voor ondernemers en niet zo n chaos zijn/hebben.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!