Jumbo verbaasd over petitie van dc-personeel

Jumbo verbaasd over petitie van dc-personeel

Ruim 600 dc-medewerkers van Jumbo hebben een petitie getekend voor het verlagen van de werkdruk. "Daar keken we van op", zegt Jumbo tegen RetailTrends.

Ruim 600 dc-medewerkers van Jumbo hebben een petitie getekend voor het verlagen van de werkdruk. In een reactie tegen RetailTrends zegt de supermarktketen op te kijken van de handtekeningen. “We gaan kijken naar de pijnpunten en naar mogelijke oplossingen.”

Van de 2700 personeelsleden die bij de drie dc’s van Jumbo werken, hebben 631 mensen een petitie ondertekend die deze week werd overhandigd aan de directie. Volgens vakbond FNV moeten de medewerkers overuren draaien door onderbezetting en wordt er zonder overleg ingeroosterd.

“Een paar weken geleden hoorden we dat er een online petitie rondging via de FNV. Daar keken we van op”, vertelt een woordvoerder van Jumbo.

Volgens de supermarktketen wordt de tevredenheid van medewerkers met grote regelmaat onderzocht. Uit die onderzoeken komt een positiever beeld naar voren. “We zijn dus zeker benieuwd. Dit geeft dan ook aanleiding om de komende weken uitgebreid met de medewerkers in gesprek te gaan over de precieze pijnpunten. We moeten goed kijken naar mogelijke oplossingen. Daar liggen onze prioriteiten.”

Vakbond FNV stelt dat de medewerkers actiebereid zijn als oplossingen uitblijven. “Mensen pikken het niet langer meer. Als het nodig is sluit ik niet uit dat er gestaakt gaat worden”, aldus bestuurder Margje van der Woude.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!