Verkoop dochteronderneming Bed Bath & Beyond loopt spaak

Verkoop dochteronderneming Bed Bath & Beyond loopt spaak

Het is het failliete Bed Bath & Beyond niet gelukt om een koper te vinden voor zijn dochteronderneming Buy Buy Baby. Het plan om alle 120 winkels open te houden is daarmee mislukt.

Bed Bath en Beyond ging in juni in een faillissementsverkoop onder de hamer. Het bleek toen niet mogelijk de Amerikaanse retailer in zijn geheel te verkopen. Woonwebshop Overstock.com nam toen de e-commerceactiviteiten en de bijbehorende merknaam over, wat betekende dat de winkels van Bed Bath & Beyond niet werden doorgestart. Alle 360 winkels sluiten de deuren. 

Toch bleef Bed Bath & Beyond hoop houden zijn succesvollere Buy Buy Baby in zijn geheel te verkopen en alle 120 winkels open te houden. Eind juni was branchegenoot Dream On Me de hoogste bieder, maar had slechts een bod uitgebracht voor de merkrechten. Bed Bath & Beyond hervatte zijn zoektocht, maar dat mocht niet baten: geen enkele kandidaat was van plan het hele bedrijf over te nemen. 

Bed Bath & Beyond annuleerde hierom net voor het weekend een laatste veiling voor het dochterbedrijf. Toch blijft het bod van Dream On Me, van 15,5 miljoen dollar, staan. Volgens Amerikaanse media is de kans groot dat de keten alsnog zijn winkels moet sluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!