Overgenomen Buy Buy Baby gaat toch weer winkels openen

Overgenomen Buy Buy Baby gaat toch weer winkels openen

Buy Buy Baby krijgt 11 van zijn oude winkels in de Verenigde Staten terug. Dream On Me, de retailer die vorige maand de merkrechten en de e-commerceactiviteiten kocht, is ook van plan om op termijn zo'n honderd andere locaties opnieuw te openen. 

Dat meldt het bedrijf aan CNBC. Buy Buy Baby hield zijn winkels na het faillissement van moederbedrijf Bed Bath & Beyond tot nader orde gesloten. Tot dusver werden de producten van de kinder- en babyretailer alleen verkocht via de webshop en marktplaatsen.

Hoewel Dream On Me eerder niet van plan was de 120 winkels van Buy Buy Baby open te houden, besloot de retailer vorige maand op het laatste moment toch 11 huurcontracten over te nemen. Daar legde de retailer 1,17 miljoen dollar extra voor neer.

Het was nog niet helemaal duidelijk wat er met de winkels zouden gebeuren, tot Dream On Me nu bekendmaakt de locaties in het najaar opnieuw te openen. Op middellange termijn moeten daar weer 100 tot 120 extra locaties bij komen. Zo komt het winkelbestand van Buy Buy Baby ongeveer op het oude niveau terecht.

Bed Bath & Beyond ging in juni in een faillissementsverkoop onder de hamer, waarna woonwebshop Overstock.com de e-commerceactiviteiten en de bijbehorende merknaam overnam. De 360 winkels werden niet doorgestart. Toch bleef het failliete concern hoop houden op het succesvollere dochterbedrijf Buy Buy Baby, dat 120 winkels had. Er was toen geen enkele overnamekandidaat die alle winkels wilde hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!