'Nederlanders kopen meer goud'

'Nederlanders kopen meer goud'

Goudwisselkantoor heeft het afgelopen halfjaar meer goud en andere edelmetalen verkocht dan een jaar geleden. Het aantal goudtransacties steeg met 17 procent. 

Goud blijft onverminderd populair als stabiele factor in onzekere tijden, stelt Goudwisselkantoor. Niet alleen consumenten, maar ook steeds meer pensioenfondsen zien goud als bescherming tegen bijvoorbeeld de hoge inflatie.

Het aantal goudtransacties steeg in het eerste halfjaar van 2023 met 17 procent, vergeleken met het eerste halfjaar van 2022. De groei kwam in het eerste halfjaar in een stroomversnelling, stelt directeur Johan de Ruiter. “Gezien de blijvend onzekere economische omstandigheden verwachten we dat er voorlopig een grote behoefte zal zijn om transacties in goud te doen.”

Ook werd er opvallend veel geld gewisseld bij de kantoren. De verkoop van valuta steeg met 75 procent en is daarmee ‘de sterkste groei in zes jaar’. De recordgroei houdt ten minste nog tot eind 2023 aan. Goudwisselkantoor verwacht het grootste aantal transacties nog in juli en augustus. 

Het totaal aantal transacties in Nederland, België en Duitsland steeg het afgelopen halfjaar met 30 procent. Het bedrijf wil het marktaandeel in het buitenland verder vergroten en verder uitbreiden in Europa. 

In Duitsland en België werden dit jaar zeven nieuwe vestigingen geopend. Goudwisselkantoor telt nu 140 locaties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!