Gorillas krijgt eerste darkstore-vergunning

Gorillas krijgt eerste darkstore-vergunning

Flitsbezorger Getir heeft een vergunning gekregen voor een Gorillas-darkstore in Amsterdam. De locatie in stadsdeel Oost is onder voorwaarden de eerste darkstore die een vergunning heeft. 

De darkstore op het Zeeburgerpad in Amsterdam is gelegaliseerd, onder de voorwaarden van het nieuwe bestemmingsplan voor flitsbezorgers. Waar de locatie eerder veel overlast veroorzaakte, is dat nu ‘gereduceerd’, zegt stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege tegen het Parool. 

De vergunning werd volgens Vroege onder bepaalde voorwaarden vergeven. Zo mogen de fietsen alleen geparkeerd en bevoorraad worden in het pand zelf, en moeten de deuren van de darkstore doordeweeks een uur eerder worden gesloten. Getir laat via een woordvoerder weten samen met de bewoners hard te hebben gewerkt, om overlast voor te zijn. Volgens de flitsbezorgers zijn er geen klachten meer. 

Sinds mei dit jaar moeten flitsbezorgers zich houden aan het nieuwe bestemmingsplan. Zij mogen zich niet meer vestigen in woongebieden, maar alleen nog op bedrijventerreinen. Zo is ook de locatie op het Zeeburgerpad een bedrijfslocatie. De flitsbezorgers zelf nemen juridische stappen om het bestemmingsplan van tafel te krijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!