Noppies in financiële moeilijkheden: alle winkels dicht

Noppies in financiële moeilijkheden: alle winkels dicht

Moederbedrijf Nine & Co werkt aan een akkoord met de schuldeisers.

Zwangerschaps- en kinderkledingmerk Noppies is in financiële moeilijkheden en probeert met schuldeisers tot een akkoord te komen. Moederbedrijf Nine & Co sluit op korte termijn alle twaalf winkels in Nederland en België. 

Nine & Co, het moederbedrijf van Noppies, Esprit for Mums, Supermom en Alvi, verklaart dat de naweeën van corona en de oorlog in Oekraïne 'de bedrijfsvoering ernstig hebben verstoord'. Door een laag consumentenvertrouwen, verminderde koopkracht en hoge kosten zag Nine & Co een dalende vraag naar babykleding, zwangerschapskleding en babyproducten. De afgelopen jaren is er een schuldenpositie opgebouwd die het moederbedrijf van Noppies niet 'in de nabije toekomst' zal kunnen dragen.  

De afgelopen periode heeft het bedrijf een aantal maatregelen doorgevoerd, zoals het inkrimpen van het personeelsbestand en het aanpassen van het assortiment. Ook heeft Nine & Co extra ingezet op e-commerce en het aantal verkopen in de winkel afgebouwd. Dat mocht niet baten, en dus worden de verlieslatende locaties binnenkort gesloten. Noppies heeft negen winkels in Nederland en drie in België.

Nine & Co doet een beroep op de Wet Homologatie Onderhands Akkoord. Via deze regeling kunnen ondernemingen een schuldsanering afdwingen zonder dat alle schuldeisers akkoord hoeven te gaan. Daarmee hoopt Nine & Co een faillissement te voorkomen en in een afgeslankte vorm door te gaan.

"Wij hadden ons een andere voorstelling van de toekomst gemaakt en waren tot voor kort in de veronderstelling dat wij de uitdagende economische omstandigheden zonder blijvende bedrijfsschade het hoofd konden bieden en zonder onze crediteuren bij onze problemen te moeten betrekken", verklaart ceo Anne-Gien Haan.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!