Schuurman Schoenen stopt met Sooco

Schuurman Schoenen stopt met Sooco

Schuurman Schoenen stopt met de winkel en de webshop van Sooco in Enschede. Volgens de schoenverkoper zijn de twee formules teveel op elkaar gaan lijken.

Dat meldt commercieel directeur Frans Everink aan Schoenvisie

Zes jaar geleden nam Schuurman Schoenen het failliete Sooco over. Hoewel het bedrijf toentertijd liet weten dat de winkelformules 'perfect' los van elkaar konden voortbestaan, bleek dit uiteindelijk niet de ideale situatie. 

Het bedrijf had het ambitieuze plan om zeker tien winkels te openen. Dat doel bleek te hoog gegrepen, maar Schuurman Schoenen is 'absoluut gegroeid'. Everink: “Alleen niet met Sooco, maar met Schuurman. Daarbij zijn de collecties de afgelopen jaren steeds meer naar elkaar toegegroeid, tot het punt dat ze voor 80 procent overlapten. In Enschede zitten de winkels op een steenworp naast elkaar. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat één vestiging voldoende is om onze klanten hier te kunnen bedienen.”

Schuurman Schoenen nam in 2017 de winkel in Enschede en de activa over uit de failliete boedel. Daar was ruim 40 duizend euro voor betaald. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!