Adidas verkoopt voor 565 miljoen dollar aan Yeezy-sneakers

Adidas verkoopt voor 565 miljoen dollar aan Yeezy-sneakers

De verkoop van een deel van de voorraad aan Yeezy-sneakers leverde Adidas meer op dan verwacht. In totaal verkocht het sportmerk 4 miljoen paar schoenen voor 565 miljoen dollar, die zijn ontworpen met rapper Kanye 'Ye' West.

Volgens The Financial Times is er grote vraag naar de schoenen, wat ervoor zorgt dat Adidas een groter deel van de lijn kan verkopen dan verwacht. Mede door het verlies van de winstgevende Yeezy-sneakers daalde de omzet in het eerste kwartaal dit jaar met circa 440 miljoen dollar. 

Twee maanden geleden beloofde het merk een 'aanzienlijk deel' van de opbrengst aan goede doelen te doneren aan doelen die racisme en antisemitisme bestrijden. Namen zoals de joodse organisatie Anti-Defamation League en Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change werden toen genoemd. 

Volgens FT wordt er nu intern gediscussieerd over de hoogte van de donaties en naar welke goede doelen het geld gaat. Er zou nog geen definitieve beslissing zijn genomen. 

Adidas verbrak in oktober na zo'n tien jaar de banden met Ye. Aanleiding waren onder meer antisemitische uitspraken van de rapper. Sindsdien zit Adidas opgescheept met een onverkochte voorraad Yeezy-schoenen ter waarde van 1,2 miljard euro. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!