Nettorama en Boni fuseren

Nettorama en Boni fuseren

De nieuwe keten gaat verder onder de naam Nettorama en Boni verdwijnt uit de markt.

Supermarktketens Nettorama en Boni gaan fuseren. De nieuwe keten gaat verder onder de naam Nettorama en Boni verdwijnt uit de markt.

Door de samenvoeging ontstaat een keten met ruim 80 A-merkdiscountsupermarkten. Nettorama-directeur Michel Mattheeuws spreekt van een ‘natuurlijk moment’ en noemt de combinatie logisch. “Nettorama en Boni zijn beide familiebedrijven. Succesvolle A-merkdiscounters, die in iets meer dan 50 jaar zijn uitgegroeid tot stabiele winkelketens met trouwe klanten.” 

Boni-directeur Bouke van der Wal zegt dat de formule er goed voor staat, maar noemt de krachtenbundeling met Nettorama noodzakelijk. “Schaalvergroting is in de huidige marktomstandigheden nodig om klanten tegen de laagste prijzen te blijven bedienen en aantrekkelijk te blijven als werkgever.”

Alle Boni-supermarkten worden in de komende jaren omgebouwd tot Nettorama. In de winkels blijven alle banen behouden. Ook de bevoorrading vanuit Oosterhout (Nettorama) en Nijkerk (Boni) verandert niet. Op de hoofdkantoren zijn enkele ‘overlappende activiteiten’ en zal op termijn een aantal functies vervallen. Wanneer en hoeveel hangt af van het ombouwtempo van de winkels en de integratie van de hoofdkantoren.

Boni en Nettorama spraken jaren geleden al eens over een mogelijke samenwerking, maar daar kwam toen niets uit. RetailTrends sprak een jaar geleden nog met toenmalig financieel directeur Frank Klören van Boni over de rol van de formule in de markt. Volgens hem speelde er destijds niets en wilde Boni graag een zelfstandige formule blijven. Klören vertrok begin vorige maand bij Boni.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!