Adidas verkoopt tweede batch Yeezy sneakers

Adidas verkoopt tweede batch Yeezy sneakers

Adidas gaat ook een tweede deel van zijn voorraad Yeezy-sneakers verkopen die in samenwerking met rapper Kanye 'Ye' West zijn ontworpen. De vorige batch bracht het Duitse sportmerk 565 miljoen dollar op. 

De eerste batch sneakers verkocht beter dan verwacht: 4 miljoen paar brachten ruim 565 miljoen dollar in het laatje. Daardoor kan Adidas een groter deel van de lijn alsnog verkopen. Het tweede deel gaat vanaf deze week de roulatie in. 

Adidas verbrak in oktober na zo'n tien jaar de banden met Ye. Aanleiding waren onder meer antisemitische uitspraken van de rapper. Sindsdien zit Adidas opgescheept met een onverkochte voorraad Yeezy-schoenen ter waarde van 1,2 miljard euro. Mede door dit verlies daalde de omzet in het eerste kwartaal dit jaar met circa 440 miljoen dollar. 

Twee maanden geleden beloofde het merk een 'aanzienlijk deel' van de opbrengst aan goede doelen te doneren die racisme en antisemitisme bestrijden. Namen zoals de joodse organisatie Anti-Defamation League en Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change werden toen genoemd.

Het is nog niet bekend of er inderdaad een hoog geldbedrag aan een goed doel wordt uitgekeerd. Ook meldt Adidas bij deze nieuwe verkoopronde niet of er een goed doel mee wordt gesteund. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!