Aldi test prikkelarme winkeluren in VK

Aldi test prikkelarme winkeluren in VK

Discountketen Aldi test in het Verenigd Koninkrijk het invoeren van prikkelarme winkeluren. De maatregel wordt in zo'n honderd winkels in het land getest.  

Op dinsdagen is het tussen 18.00 uur en 20.30 mogelijk om prikkelarm te winkelen bij de discounter. Tijdens deze stilte-uren wordt het kassageluid zachter gezet, gaat achtergrondmuziek uit en worden aankondigingen met de microfoon onderbroken.

Aldi test de maatregel eerst in honderd supermarkten in het Verenigd Koninkrijk, tot eind oktober. Als de proef succesvol is, wordt het prikkelarme winkelen in alle Britse supermarkten geïntroduceerd. Het is nog niet bekend om Aldi van plan is de maatregel ook buiten het VK uit te rollen. 

"De zintuigvriendelijke winkeluren zijn bedoeld om diegenen te helpen die de voorkeur geven aan een rustigere winkelervaring of worstelen met lawaaierige omgevingen", aldus diversiteitsdirecteur Vicky Metcalf. 

In Nederland was Albert Heijn de eerste supermarkt die het stilte-uurtje invoerde, in Sint-Michielgestel. Tussen acht en negen uur 's ochtends zijn sinds 2018 geen hinderlijke geluiden te horen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!