'Duurdere boodschappen door fossielvrij transport'

'Duurdere boodschappen door fossielvrij transport'

Als fossiele vrachtwagens over een paar jaar 29 grote steden niet meer in mogen leidt dat tot lege winkelschappen en duurdere boodschappen. Een deel van de transportbranche waarschuwt voor een prijsverhoging van artikelen tot 40 procent in deze emissievrije steden. 

Het ministerie van Infrastructuur publiceerde recentelijk een ‘tijdlijn’ om te komen tot uitstootvrij vervoer. De doelstelling voor vrachtwagens is verschoven van 1 januari 2025 naar 2030. Dat is nog steeds 'een utopie’, meent Klaas de Waardt van de Vereniging Eigen Rijders Nederland (VERN). Tegen de Telegraaf zegt hij dat momenteel 826 van van de 150.000 vrachtwagens in Nederland elektrisch zijn en is het onhaalbaar om alles op tijd te vervangen. 

Door de toenemende schaarste aan grondstoffen en elektrificatie zal de kostprijs alleen maar toenemen. “De kosten worden zo hoog dat artikelen zoals een pak melk in de supermarkt tot minimaal 40 procent in prijs zullen stijgen", waarschuwt De Waardt. Ook zegt hij dat de situatie zal leiden tot lege winkels.

Reacties 2


Bert Ysfogel 15 aug, 10:39

40% meer voor een pak melk? Daar maken Fransie,Robbie, Femke en Jesse zich met hun salaris geen zorgen om. Ze hebben wel wat "belangrijkere zaken"aan hun hoofd om zich zorgen te maken om het klootjesvolk.


Jan Janssen 15 aug, 10:47

Misleidende kop boven dit artikel. De boodschappen worden niet duurder door fossielvrij transport, maar door gebrek aan fossielvrij transport.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!