VanMoof vraagt ook in Duitsland faillissement aan

VanMoof vraagt ook in Duitsland faillissement aan

VanMoof gaat ook in Duitsland een faillissementsprocedure in. Dat blijkt uit een besluit van de rechtbank in Berlijn, meldt het ANP.

Voor de financiën is tijdelijk een bewindvoerder aangesteld door de rechtbank. Er kan nog wel beroep worden aangetekend.

De VanMoof-winkel in Berlijn lijkt al een week gesloten te zijn. Andere filialen in Duitsland, zoals Frankfurt, Keulen en Hannover, lijken nog wel geopend volgens de website van het fietsenmerk.

In juli werd de Nederlandse afdeling van het fietsenmerk failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Momenteel wordt er nog onderzocht of een doorstart mogelijk is. Er zijn nog enkele partijen in de race, waar inmiddels ook een paar zijn uitgestapt. Zo liet Trek, de grootste fietsenproducent van de Verenigde Staten, weten geen interesse te hebben. Dat geldt ook voor het Taiwanese Giant. Daarvoor werd al duidelijk dat een bod van het Amerikaanse Micromobility niet is geaccepteerd door de curatoren. 

Naast Nederland en Duitsland heeft VanMoof nog winkels in de Verenigde Staten, Ierland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Oostenrijk, Japan en Denemarken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!