'Nog vier overnamekandidaten voor VanMoof'

'Nog vier overnamekandidaten voor VanMoof'

Er zijn nog meerdere kandidaten in de race om VanMoof over te nemen. Naast McLaren's Lavoie zouden er ook gesprekken worden gevoerd met drie andere partijen, meldt een 'goed geïnformeerde bron' aan Quote

Vorige week meldden diverse bronnen al aan persbureau Reuters dat Lavoie, het elektrische scootermerk van het Britse McLaren, in vergevorderde gesprekken is om het Amsterdamse fietsenmerk over te nemen. Dat zou een van de laatste opties zijn voor VanMoof: volgens de bronnen waren er nog twee gegadigden voor een overname. 

Volgens Quote zijn er nog drie gegadigden voor het failliet verklaarde VanMoof: private equitybedrijf KKR en oprichters Ties en Taco Carlier, die een nieuwe bv hebben ingeschreven bij de KvK. Over de identiteit van de laatste kandidaat is niets bekend. Curator Jan Padberg bevestigt dat er met meerdere kandidaten wordt gesproken over een overname.

Micromobility deed eerder deze maand een bod op het e-bikebedrijf, maar deze werd afgewezen. Ceo Salvatore Palella dreigt met een rechtszaak als oprichters Taco en Ties Carlier VanMoof terugkopen, wegens vooringenomenheid. 

Wel begint de klok te tikken: de loongarantieregeling met het UWV stopt op 1 september. Daarna wordt het salaris van het personeel niet doorbetaald en gaan medewerkers vertrekken. Dat bemoeilijkt een doorstart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!