'Onderhandelingen doorstart VanMoof naderen eindfase'

'Onderhandelingen doorstart VanMoof naderen eindfase'

De onderhandelingen over een doorstart van VanMoof naderen volgens de curator de eindfase. Een nieuwe partij zou VanMoof willen overnemen, al weet de curator daar niets vanaf.

Een Nederlands consortium van investeerders dat wordt geleid door Brian Mogensen, een ex-topman uit de fietsbranche, zou op het punt staan om later vandaag een bod uit te brengen, meldt Cycling Electric. Mogensen zou gesprekken hebben gevoerd met VanMoof-oprichters Taco en Ties Carlier. Daarin is onder meer besproken dat de broers functies als coo en cfo krijgen bij een doorstart. Mogensen zelf zou de rol als een van de ceo’s op zich nemen. 

Curator Jan Padberg is niet bekend met Mogensen en zijn plan, blijkt uit navraag van Bright. “Dat verhaal klopt niet, zo ver wij kunnen beoordelen.” Volgens hem zouden de onderhandelingen over een doorstart de eindfase naderen. De curator verwacht binnen twee dagen meer duidelijkheid. Ook bevestigt hij dat er nog meerdere gegadigden in de race zijn

Vorige week werd bekend dat McLaren’s Lavoie in vergevorderde gesprekken is om het Amsterdamse fietsenmerk over te nemen. Een ingewijde bron zegt tegen Cycling Electric dat Lavoie is afgehaakt. Ook zou Accell Group, het moederbedrijf van onder meer Batavus, interesse hebben getoond maar inmiddels uit de running zijn.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!