Getir vertrekt uit 6 Nederlandse steden

Getir vertrekt uit 6 Nederlandse steden

Getir vertrekt uit zes Nederlandse steden. Ook sluit de flitsbezorger vijf magazijnen in Amsterdam.

Getir vertrekt uit Breda, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden en Tilburg. In deze steden zou sprake zijn van te weinig bestellingen. De sluitingen zijn in lijn met de wereldwijde reorganisatie die de flitsbezorger doorvoert. Getir blijft nog in negen Nederlandse steden actief, waaronder Amsterdam en Rotterdam.

Verder zegt Getir tegen het Parool de ‘voortdurende discussie’ met de gemeente Amsterdam over bestemmingsplannen van distributiecentra achter zich te willen laten. Daarom sluit het bedrijf vijf magazijnen in Amsterdam. Met een van de bestemmingsplannen werden flitsbezorgers verbannen naar bedrijventerreinen. Zij mochten zich niet meer vestigen in woongebieden. Het bevoorraden en ophalen van boodschappen door koeriers zou te veel overlast veroorzaken voor omwonenden. Ook kondigde de gemeente Amsterdam vorig jaar aan dat ze darkstores van flitsbezorgers uit woongebieden wilden weren. Nieuwe vestigingen werden daarna geweigerd en meerdere flitsbezorgers moesten daardoor sluiten of verhuizen. 

Deze week werd bekend dat de flitsbezorger fiks reorganiseert. Zo’n 2.500 van de 23.000 werknemers verliezen hierbij hun baan. Volgens Getir moet het bedrijf hierdoor efficiënter worden. Ook maakte de flitsbezorger vorige maand bekend te vertrekken uit Spanje, Italië en Portugal. Naast Nederland blijft het wel actief in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Duitsland en Turkije.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!