Dunkin'-eigenaar koopt Subway in miljardendeal

Dunkin'-eigenaar koopt Subway in miljardendeal

De Amerikaanse broodjesketen Subway heeft ingestemd met de verkoop aan private equitybedrijf Roark Capital. Volgens The Wall Street Journal legde het moederbedrijf van Dunkin' er 9,6 miljard dollar voor neer. 

Met de koop komt er voor Subway een einde aan de zoektocht naar een koper, die een half jaar geleden publiekelijk werd aangekondigd.

In februari was de broodjesketen volgens Bloomberg meer dan 10 miljard dollar waard. Subway hield vast aan dat bedrag, wat volgens Reuters voor veel particuliere kandidaten een te hoog bedrag was. Hierom waren er alleen nog private equitybedrijven in de race om het bedrijf te kopen. Naast Roark Capital hebben ook TDR Capital en Sycamore Partners een bod uitgebracht. 

Hoewel Roark Capital geen exacte financiële details heeft bekendgemaakt, heeft The Wall Street Journal berekend dat er zo'n 9,6 miljard euro voor de keten is neergelegd. Naast Dunkin' heeft het private equitybedrijf nog een aantal kleinere Amerikaanse restaurantketens in zijn beheer.

Subway is wereldwijd actief in meer dan honderd landen met bijna 37.000 broodjeszaken, waaronder in Nederland. Het bedrijf was tot nu toe in handen van de familie van oprichters Fred DeLuca en Peter Buc. De keten had te lijden onder dunne marges.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!