Specsavers Nederland: omzet daalt minimaal, groei in horen

Specsavers Nederland: omzet daalt minimaal, groei in horen

Specsavers Nederland sluit het boekjaar (maart 2022-februari 2023) af met een omzet van 174,4 miljoen euro. Dat is 0,7 procent minder ten opzichte van een jaar geleden, toen de hoogste omzet ooit werd behaald (175,7 miljoen).

 De omzet in optiek daalde met 4,5 procent. Specsavers wijt dit aan de lage verkoopcijfers in de coronajaren, 1 en 2 jaar geleden. Gezien de gemiddelde gebruiksduur van brillen, zijn er momenteel minder aan vervanging toe. Pluspunt was de afdeling horen, die ondanks een krimp in de algehele hoormarkt, een flinke groei liet zien (6,4 procent).

Wereldwijd groeide de omzet van het bedrijf 5,6 procent naar 4,05 miljoen Britse pond (ongeveer 4,74 miljoen euro). Wereldwijd werden er afgelopen boekjaar 561 miljoen contactlenzen, 23,3 miljoen brillen en 625.766 hoortoestellen verkocht. Nederland is, net als vorig jaar, na het Verenigd Koninkrijk en Australië de grootste omzetmarkt van de elf landen waar de Specsavers Groep in opereert.

Specsavers kondigt aan om komend jaar meer vestigingen te openen, waarbij de blik gericht is op Noord-Amerika. Voornamelijk Canada krijgt er nieuwe winkels bij. In Nederland telt Specsavers momenteel 144 filialen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!