VanMoof probeerde Amerikaanse tak te verkopen

VanMoof heeft vóór het faillissement geprobeerd de Amerikaanse tak af te stoten. Daarmee had een bankroet moeten worden voorkomen, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren.

Uit het verslag blijkt dat na het faillissement 114 partijen de curatoren hebben benaderd om het bedrijf of delen ervan te kopen. Veel partijen haakten af toen duidelijk was dat het herstructureren van het fietsenbedrijf een ‘aanzienlijke investering’ zou vergen. E-stepmerk Lavoie, onderdeel van McLaren, nam VanMoof uiteindelijk over.

Tot nu toe hebben zich al zo’n 1.000 schuldeisers gemeld met vorderingen op VanMoof. TriplePoint, de grootste financier van het bedrijf, heeft zeker 80 miljoen tegoed. De Belastingdienst heeft een preferente vordering van een kleine 10 miljoen. De 967 concurrente schuldeisers die zich tot nu toe meldden wachten nog op zo’n 20,7 miljoen euro, maar de meeste partijen zullen hun geld vermoedelijk niet terugzien.

VanMoof kwam begin vorig jaar al in zwaar weer, onder meer door problemen met de levering van onderdelen, vertraging in de lancering van twee nieuwe e-bikemodellen en technische problemen met twee bestaande modellen. Kostenbesparingen, onder meer door locaties te sluiten en medewerkers te ontslaan, losten de liquiditeitsproblemen niet op. Afgelopen juli werd het fietsenmerk failliet verklaard.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!