'Retailers kregen te lage vergoeding voor inname statiegeldblikjes- en flessen'

'Retailers kregen te lage vergoeding voor inname statiegeldblikjes- en flessen'

Tientallen retailondernemers hebben melding gemaakt dat ze te weinig financiële tegemoetkoming hebben gekregen van Statiegeld Nederland voor het innemen van statiegeldverpakkingen. Volgens het Vakcentrum gaat het om 31 meldingen.

De belangenvereniging meldt aan de NOS dat de meeste retailondernemers enkele honderden euro's te weinig hebben ontvangen. Volgens Vakcentrum was Afvalfonds Verpakkingen (en daarmee Statiegeld Nederland) er te weinig op voorbereid dat de blikjes moeten worden gerecycled. 

Retailondernemers met inleverpunten voor statiegeldverpakkingen krijgen van het Afvalfonds het geld terug dat ze hebben moeten betalen aan het statiegeld. Daarvoor krijgen ze niet het precieze bedrag terug, maar een vaste vergoeding, om de verwerking snel te laten verlopen. Volgens de retailers die zich hebben gemeld bij Vakcentrum is de vergoeding hiervoor te laag.

Statiegeld Nederland belooft een compensatie aan de retailondernemers. Echter vreest Vakcentrum dat de ondernemers geen volledige vergoeding terugzien, omdat niet exact kan worden teruggehaald hoeveel statiegeldverpakkingen zijn ingeleverd en hoeveel geld ze zijn misgelopen. 

Het Afvalfonds pleitte er onlangs al voor dat er meer inleverpunten voor statiegeldblikjes- en flessen moeten komen. De inzameldoelstelling van 90 procent van alle plastic flessen en flesjes, werd niet gehaald. Ook loopt het aantal ingezamelde blikjes achter. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!