'Plus achterblijver op duurzaamheidsgebied'

'Plus achterblijver op duurzaamheidsgebied'

Supermarktketens zeggen dat ze willen verduurzamen, maar concrete acties blijven veelal uit, blijkt uit de Superlijst Groen van denktank Questionmark.

Supermarktketens zeggen dat ze willen verduurzamen, maar concrete acties blijven veelal uit. Vooral Plus is een grote achterblijver, blijkt uit de Superlijst Groen van denktank Questionmark.

De onderzoekers vergeleken voor het rapport 7 supermarktketens. Daarbij werden hun inspanningen op het gebied van klimaat, de eiwittransitie (dierlijk naar plantaardig), landbouw en verpakkingen onder de loep genomen. Ekoplaza scoort het best. Lidl en Albert Heijn behoren als nummers 2 en 3 ook tot de voorlopers.

De middenmoot bestaat uit Jumbo, Dirk en Aldi. Plus wordt bestempeld als achterblijver. Zowel op het gebied van de eiwittransitie als het bevorderen van duurzame landbouw scoort deze keten het slechtst van alle onderzochte formules.

Plus laat in een reactie weten teleurgesteld in de onderzoeksresultaten. Door de benadering van Questionmark zouden de duurzaamheidsinspanningen van de supermarktketen niet overal goed tot hun recht komen. Plus wijst erop door GfK al 8 keer tot meest verantwoorde supermarktketen te zijn uitgeroepen. Tegelijkertijd zegt de retailer in de resultaten uit de Superlijst Groen aanleiding te zien om stappen ter verbetering te zetten.

Questionmark constateert dat voor alle supermarkten veel ruimte tot verbetering is. De meeste ketens beperken zich volgens directeur Charlotte Linnebank tot beleid en doelstellingen en rapportage hierop. “Weinig supermarkten voeren veranderingen door in de praktijk, waardoor natuur en klimaat er nauwelijks op vooruit gaan.”

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!