'BCC vlak voor faillissement bijna verkocht'

'BCC vlak voor faillissement bijna verkocht'

BCC was bijna verkocht aan Bero Monaco, vlak voordat het failliet werd verklaard. De verkoop ging op het laatste moment niet door, meldt RTL Z op basis van interne stukken en anonieme medewerkers. 

Het Nederlandse Bero Monaco koopt onder meer restpartijen van A-merk huishoudelijke apparaten en sportkleding op. Het bedrijf zou op zoek zijn naar eigen winkels om ingekochte voorraden zelf te kunnen verkopen. Ook BCC zou er voordeel uit kunnen halen: met de verkoop van goedkoop ingekochte apparaten zou de keten weer levensvatbaar kunnen worden.

Nu blijkt dat de verkoop bijna rond was, maar op het laatste moment was afgeketst. Daarna viel het doek voor BCC.

Werknemers van BCC zouden kritisch tegenover de overname van Bero Monaco hebben gestaan. De onbekendheid van het bedrijf zou hierin een rol hebben gespeeld en ook de eerdere verkopen van dochterondernemingen Blokker België en Big Bazar aan soortgelijke kopers. Of Bero Monaco behoort tot de gegadigden voor een eventuele doorstart, is niet bekend. 

BCC werd op 22 september failliet verklaard door de rechter. Volgens eigenaar Michiel Witteveen klopt het verdienmodel van de elektronicaformule niet meer. Eerder deze week werd ook bekend dat BCC-dochter Webshop Airco uitstel van betaling heeft aangevraagd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!