De Bijenkorf reorganiseert opnieuw, 64 banen op de tocht

De Bijenkorf reorganiseert opnieuw, 64 banen op de tocht

De Bijenkorf gaat reorganiseren op het hoofdkantoor, waarbij afdelingen worden samengevoegd en het mes wordt gezet in managementfuncties. Van de 450 banen op het hoofdkantoor, komen er nog een keer 64 te vervallen. 

Het is al de derde keer dit jaar dat de Bijenkorf reorganiseert. Vorige week werd aangekondigd dat het mes werd gezet in het winkelmanagement, waarbij 37 leidinggevende functies in de winkels komen te vervallen. Eerder werden er 15 banen op het hoofdkantoor geschrapt, waaronder enkele directiefuncties. Inmiddels staat de teller op 116 verdwenen banen. 

De directie zegt het te betreuren dat deze maatregelen nodig zijn. Voor de getroffen medewerkers wordt aan een sociaal plan gewerkt. De reorganisatie moet nog worden beoordeeld door de ondernemingsraad.

Met de reorganisatie hoopt De Bijenkorf zijn 'slagkracht te vergroten'. De warenhuisketen heeft nog niet gereageerd op vragen van RetailTrends.

De Bijenkorf heeft in totaal 2.500 werknemers, waarvan 450 op het hoofdkantoor. In totaal zijn er 7 vestigingen in Nederland van het luxe warenhuis. Eind september bleek dat de Bijenkorf vorig jaar een kleine winst maakte, na jaren van tientallen miljoenen verlies.

Reacties 4


wim engel 11 okt, 10:58

Jammer voor die medewerkers.
Laten we hopen dat het hierbij blijft en De Bijenkorf weer heel gezond mag worden. Want het is een fantastisch bedrijf met een lange historie.


Bert Spierings 11 okt, 13:43

Asociaal bedrijf. Nog geen CAO. Mensen verdienen daar ern hongerloon. Schande.


Gerard Visser 12 okt, 07:59

Zo is het ook gegaan bij Vroom&Dreesman!


Leonard Van Liere 13 okt, 19:28

Wanneer je bij de Bijenkorf winkelde dat had je smaak en geld. Tegenwoordig nog voor het GL en D66 publiek dus een wereld van imago en gebakken lucht. Hoe lang nog?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!