Amazon rolt drone-bezorging uit naar Europa

Amazon rolt drone-bezorging uit naar Europa

Amazon breidt het Prime Air-drone-bezorgsysteem uit naar Europa. Klanten in Italië en in het Verenigd Koninkrijk kunnen binnenkort hun pakketten laten bezorgen met drones. 

In de VS kunnen klanten al in sommige steden pakketjes laten bezorgen met deze service. Amazon is nu van plan dit netwerk verder uit te breiden naar Europa, en zegt nauw samen te werken met de EU en nationale regeringen om aan alle regels te voldoen. 2016 deed Amazon al een test met dronebezorging in de VK. 

De uitbreiding van het bestaande netwerk gaat gepaard met een nieuwe drone (MK30), die lichter is en verder kan vliegen dan zijn voorganger. Amazon wil dat het bezorgen via de lucht in de toekomst standaard beschikbaar wordt. Nu vliegen de machines alleen nog vanuit twee Prime Air Delivery Centers.

Ook supermarktketen Rewe is aan het testen met dronebezorging in Duitsland, in de buurt van Frankfurt. Ondanks dat het project in samenwerking is met de Duitse overheid, loopt de supermarktketen nog tegen een hele hoop regelgeving aan.

Reacties 1


Jan Janssen 19 okt, 11:05

Kwalijke ontwikkeling, zeker in dichtbevolkte gebieden is het wachten op de eerste ongelukken hiermee.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!