Ahold Delhaize neemt deel van Mirage's dc in gebruik 

Ahold Delhaize neemt deel van Mirage's dc in gebruik 

Ahold gaat een deel van Mirage Retail Group's distributiecentrum in Geldermalsen in gebruik nemen. Door recente faillissementen van (oud)-merken van het moederbedrijf van Blokker is het dc te groot geworden. 

Dat bevestigen Ahold en Mirage-ceo Michiel Witteveen aan RTL Z. Het moederbedrijf van Blokker huurt het dc van Joes Daeman, nadat de familie Blokker het 3 jaar geleden van de hand deed. Mirage huurt het sindsdien.

Het dc in Geldermalsen is zo'n 90 duizend vierkante meter groot en is enkele jaren geleden volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd. De bedoeling van Blokker was om zo de levertijden terug te brengen en zowel online als de winkels via één modern dc te bedienen.

Volgens Witteveen is het dc in Geldermalsen te groot. "Het vullen van die overcapaciteit heeft op dit moment onze specifieke aandacht. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we 2 hele grote klanten hebben binnengehaald, die begin oktober zijn begonnen."

De overcapaciteit wordt als gevolg genoemd van het faillissement van BCC en Big Bazar. De afgelopen jaren werd het dc continu bijgebouwd, waarna een deel nu leeg is komen te staan. 

Nu Ahold Delhaize een deel van het centrum in gebruik neemt, vermijdt Mirage de grote kostenpost die met de overbezetting gepaard gaat. Ahold zal er de ontvangt en opslag van pallets organiseren. Volgens een woordvoerder gaan deze pallets vervolgens naar verschillende merken in Europa. "Het is dus breder dan Albert Heijn, maar geldt ook voor bijvoorbeeld Bol.com en Delhaize in België."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!